Diferența dintre dezinfectarea și curățarea

Pentru mulți, termenii „curățare” și „dezinfectare” sunt adesea utilizați ca sinonime. Așa că poate auzi pe cineva spunând că și-a curățat bucătăria, în realitate toate ce au făcut a fost să dea cu o cârpă rapid peste suprafețe. Dar care este diferența dintre dezinfectare și curățare?

Ce este curățarea?

Curățarea este procesul de îndepărtare a murdăriei, germenilor, dezordinii și altor reziduuri de pe suprafețe sau obiecte. Se poate face prin ștergerea cu o cârpă sau prin maturarea prafului pentru a face ca suprafețele să arate curat și ordonat. În general, aceast pas implică făcând un spațiu să arate bine, dar nu ucide neaparat germenii deoarece doar îi elimină de pe suprafețe.

Ce este dezinfectarea?

Dezinfectarea este procesul prin care se distrug germenii de pe suprafețe sau obiecte pentru a le reduce numărul și riscul de împrăștiere a infecțiilor. Este mai mult decât o simplă curățare, deoarece implică folosirea de substanțe chimice sau alți agenți care pot distruge bacterii, virusuri și ciuperci. Dezinfectarea unei zone va contribui la asigurarea că orice germen rămas în jur este eliminat pentru totdeauna.

Când să cureți vs dezinfectezi

Raspunsul depinde de ceea ce încercați să faceți. Dacă doriți să mențineți o amenajare curată și ordonată, atunci curățarea poate fi suficientă. Dar dacă vrei să reduci riscul de împrăștiere a germenilor periculoși, atunci dezinfectarea este calea cea mai bună. Este important să puneţi ambele procese în balanţa când curataţi casa sau biroul pentru a face sigur că toate suprafeţele sunt curate de murdărie și germeni.

Așa că nu vă lăsați curățarea și dezinfectarea în același loc – se potrivesc ambele procese prin ștergerea suprafețelor, dar fac lucruri foarte diferite. Cunoaşterea diferenţei dintre ele este esenţială dacă vrei să menţii mediul înconjurător curat, mai ordonat și mai sănătos!

Cele mai recente articole

Abonare newsletter

Vrei sa fii primul care afla noutatile si ofertele? Alege sa primesti newletterul nostru si esti mereu la curent!